“Frank Gunning schrijft Europese literatuur. Hij doseert zijn informatie als een meesterspion, en plaatst het in een documentaire-achtige literaire multifocale reconstructie. Dit is goed schrijven op alle niveaus.”

Hebban.nl
Schuilplaatsen van Woody Gardiner

“Frank Gunning is een meester in vervlechten. Toch is hij een uiterst toegankelijk schrijver, bij wisselingen van personage of perspectief voel je je als lezer niet verloren maar vervoerd. De grimmige verhaallijn en de onvoorspelbare wendingen maken van ‘Schuilplaatsen van Woody Gardiner’ een boek dat onder je huid gaat zitten.”

Erik Jan Harmens
Schuilplaatsen van Woody Gardiner

“Een van de beste debuten van het jaar.”

Trouw
Meisje van Glas

“Een bijzonder debuut over verwantschap, verlangen, vechtlust en verlies. Gunning verpakt een grimmig en triest verhaal in mooie zinnen die de hardheid van het beschrevene soms bijna doen vergeten. Zijn achtergrond in theater schemert door in de opbouw van het boek, waarin verschillende personages in aparte delen hun verhaal doen. Alsof in ieder deel voor iemand het doek opkomt – en weer valt.”

Medisch Contact Magazine
Meisje van Glas

“Een bijzonder debuut over “Vanaf de eerste zin heeft Gunning je in zijn greep. Dit gevoel wordt per bladzijde alleen maar sterker. Pagina na pagina wordt de lezer verrast, ontpoppen zich de meest duistere karakters, en laat de auteur merken dat hij niet zuinig is op zijn personages. De ene ontdekking is nog huiveringwekkender dan de andere, maar toch heeft ‘Meisje van glas’ een sprookjesachtige schoonheid.”

Vriendinnen online
Meisje van Glas

“Amerika is ondersteboven van Herman Koch’s Het diner, maar ze zouden beter het debuut van Frank Gunning kunnen omarmen. Geweldig! Petje, hoedje en muts af voor Meisje van glas.”

Boekhandel Jaspers
Meisje van Glas

“een ijzersterk debuut, bomvol levenswijsheid”

“Zelden zal je een boek lezen waarbij je verwachtingen zo vaak overtroffen worden.”

“Wat een goed debuut is Meisje van Glas van Frank Gunning. Ook voor jongeren.”

de Leesfabriek
Meisje van Glas

“Welke roman heeft grote indruk op me gemaakt? Schuilplaatsen van Woody Gardiner. Het is een ontzettend spannend spionageverhaal dat speelt met de vraag: wat is waarheid, wat zeker in deze tijd boeiend en actueel is.”

Simon van der Geest
Schuilplaatsen van Woody Gardiner

“Een meesterwerk. Spannend, grappig, meeslepend.”

Bol.com
Schuilplaatsen van Woody Gardiner

“Frank Gunning vestigt met zijn debuut zijn naam definitief in de wereld van de literaire romans. Vanaf de eerste zin hangt de lezer aan zijn lippen. Dat blijft onveranderd tot het boek uit is.”

Hebban.nl   
Meisje van Glas

“Diep, duister, schokkend amoreel. Een geweldig boek! Hoe heeft Gunning zich zo kunnen inleven in die zieke geesten?”

Bol.com 
Meisje van Glas

“Het boek is grimmig, spannend, ontroerend, gruwelijk en vaak van een onaardse schoonheid. Personages die, hoe bizar ook, nergens hun geloofwaardigheid verliezen, levendige dialogen en wondermooie natuurbeschrijvingen… Een debuut dat hoge verwachtingen creëert.”

Goodreads
Meisje van Glas

“Keer op keer weet Gunning de lezer in z’n greep te houden. Wie houdt van romans die op een ingenieuze manier in elkaar steken en niet vies is van een beetje horror, kan z’n hart ophalen aan Meisje van glas.”

Hollands Glorie Magazine
Meisje van Glas

“Het verhaal vermaakt niet alleen, maar raakt je ook en zet je aan het denken. Tel daarbij op dat Gunning prachtige parelzinnen maakt, zonder ooit teveel woorden te gebruiken, en je hebt een boek dat zomaar een klassieker zou kunnen worden. Doe jezelf een gunst, koop Meisje van glas, zonder jezelf een weekendje af en geniet.”

Pink Bullets
Meisje van Glas

“Het boek is uit. Ben nog wat stilletjes en, eerlijk gezegd, in shock.

Het ergste is nog dat ik al lezend  begrip kreeg voor iedereen en begrijp hoe het zo ver heeft kunnen komen.”

“Prachtig, kolkend. Een bijna achteloze dans rond de rand van leven en dood, van ruigheid en tederheid. Daarom soms op de rand van stuitend, teveel.”

“Vol overgave, met humor en op het verslavende ritme van een pageturner, geeft Frank Gunning de personages in Woody’s leven een stem, zo dichtbij dat je ze bijna kunt horen. Terwijl je als lezer schommelt tussen afkeer, verwondering en medelijden, loodst Frank je door het leven van de destructieve infiltrant, in een stijl die je vastgrijpt en niet meer loslaat tot de laatste pagina.”

Suzan Hilhorst
Schuilplaatsen van Woody Gardiner

“IJzersterk debuut. Via verschillende, goed opgebouwde verhaallijnen wordt de lezer ademloos verder gestuwd naar de uiteindelijke samensmelting ervan, die hoewel huiveringwekkend, nooit zijn geloofwaardigheid verliest. De zintuiglijke en symbolische beschrijvingen toppen dit duister sprookje helemaal af. Chapeau.”

De Morgen (BE)
Meisje van Glas

“Een uitzonderlijke debuutroman. Voor wie het nog niet gelezen heeft, hebben wij maar één tip: haal het in huis, en wel nu.”

Cutting Edge
Meisje van Glas

“Het boek is zeer visueel geschreven, waarschijnlijk dankzij Frank Gunnings studie aan de theateracademie. Een aanrader voor zowel liefhebbers van romans als van thrillers. Ik wacht met spanning op zijn volgende boek.”

Boekblad
Meisje van Glas

“Het komt niet vaak voor dat een debuutroman zo ingenieus is opgebouwd. Een verfilming van het boek zou voor de hand liggen”

Friesch Dagblad
Meisje van Glas

“Sprookjesachtig, licht en toch ook duister, obscuur.”

De Volkskrant
Meisje van Glas

“De zeer overtuigende personages bleven me, nadat ik het boek uit had, nog lang bij.

Frank Gunning, ik hang aan je lippen!”

Boekhandel de Drvkkerij
Meisje van Glas

 “Gruwelijk goed boek.”

“Van kaft tot kaft verslonden. Hulde aan jouw (ietwat naargeestige) fantasie en je f***ing prachtige schrijfstijl.

Enorm jammer dat ik het al uit heb.”

“Intrigerend en breekbaar, snel verder…”