Meisje van Glas

Uitgeverij Em. Querido, 2014

In een revalidatiecentrum zoekt Kleine Eva vergetelheid in de armen van de beheerder. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Al snel blijkt Eva’s geschiedenis onderdeel van een huiveringwekkend verhaal waarin de levens van de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Dat van de ontroostbare Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand. Dat van de oude jonkheer H.U. Kampvliet van Beurden en dat van diens verwaarloosde, duivelse zoon die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het onbereikbare, gesublimeerde spiegelbeeld van Kleine Eva.

€ 21,95 inclusief verzending

Te bestellen bij Atelier de Pijp via bovenstaande button

“IJzersterk debuut. Via verschillende, goed opgebouwde verhaallijnen wordt de lezer ademloos verder gestuwd naar de uiteindelijke samensmelting ervan, die hoewel huiveringwekkend, nooit zijn geloofwaardigheid verliest. De zintuiglijke en symbolische beschrijvingen toppen dit duister sprookje helemaal af. Chapeau.”

– De Morgen (BE) – Over ‘Meisje van glas’ –

Schuilplaatsen van Woody Gardiner

Uitgeverij Em. Querido, 2017

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werd in Vredesactiekamp Woensdrecht de infiltrant Gardiner ontmaskerd. De affaire ontwikkelde zich tot een splijtzwam in het kamp van de activisten. Was hij een meesterspion of een onbeduidende pion? Ik volgde Gardiners spoor terug en vond het verhaal van een jeugd in Engelse internaten en jeugdgevangenissen, een drugsroute in Denemarken en een granatendiefstal op een Belgische vliegbasis.   

Was Gardiners bekentenis op waarheid gebaseerd? Wat klopte er van de geruchten die men over hem verspreidde? In Schuilplaatsen van Woody Gardiner lopen feit en fictie steeds meer door elkaar als zelfs de schrijver verstrikt raakt in een web van leugens en verzinsels.

€ 24,95 inclusief verzending

Te bestellen bij Atelier de Pijp via bovenstaande button

“Frank Gunning schrijft Europese literatuur. Hij doseert zijn informatie als een meesterspion, en plaatst het in een documentaire-achtige literaire multifocale reconstructie. Dit is goed schrijven op alle niveaus.”

– Hebban.nl – Over ‘Schuilplaatsen van Woody Gardiner’ –