Oer

In opdracht van de KPN

Steeds meer bedrijven durven het aan: een cabaretgroep van eigen medewerkers die kritisch en met veel humor de werkvloer een spiegel voorhouden. Dat betekent: doorwrochte acts, scherpe liedjes, doordachte inhoud. Dan regisseert Sita van Sante de voorstelling en begeleid ik het schrijfproces, of, zoals in het geval van Oer, ik schrijf het voor je. 

De Filomela Brieven

In opdracht van Diorama

Op een dag ligt er een brief op je deurmat. Voor je het weet ben je samen met je vrienden een zoektocht ingezogen en word je keer op keer verrast door nieuwe brieven en pakketten. Samen ontrafel je puzzels en breng je oude geheimen aan het licht. Diorama maakt verhalen voor liefhebbers van mysteries, escape rooms en detectiveverhalen. Het onderdeel ‘De Filomela Brieven’ schreef en puzzelde ik in elkaar, in samenwerking met het fantastische team van Diorama.

Jules Verne opnieuw verteld

In opdracht van Boekie-Boekie

Voor kunsttijdschrift Boekie-Boekie schreef ik verhalen, waaronder hervertellingen van klassieke werken. In de hervertelling van Het jungleboek kijkt Mowgli als oude man terug op zijn leven. Voor de laatste keer moet hij een keuze maken: is hij Wolf of Mens? Voor de uitgave ter ere van hun vijfentwintigjarig bestaan herschreef ik Vijf weken in een luchtballon van Jules Verne, nu gezien door de ogen van dienstknecht Joe, die zelf niet ziet hoeveel dapperder hij is dan de leider van de expeditie die hij zo verafgood.

Aanpakken die handel

In opdracht van ICCO

De ICCO-campagne Aanpakken die Handel richtte haar pijlen op de oneerlijke handelsverdragen tussen de westerse wereld en andere continenten. Aan mij het verzoek de campagnestands op verschillende festivals in te vullen met een kunstgeoriënteerde actie die bijdroeg aan de bewustwording van de bezoeker. Ik produceerde een hoorspel in combinatie met een draaiende zuil. De afbeeldingen en spiegel op de zuil vertelden samen met het hoorspel het verhaal van mensen die op onverwachte wijze in aanraking komen met de problematiek die Ngo ICCO aan de kaak stelt. Een poëtische reis langs drie continenten.

Storm & Monsters

In opdracht van Center Parcs Europe

Een meertalige muziektheaterproductie voor veertig acteerduo’s op tien vakantieparken van Center Parcs. Samen met kinderboekenschrijver Simon van de Geest schreef ik een meertalig script met interactieve scènes, fysiek theater, teksttoneel en liedjes. De show moest worden uitgerold over parken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland. Met Atelier de Pijp leverde ik scripts, decors, kostuums, trainings-cd’s, trainingsschema’s, instructeurs, instructievideo, geluidsbanden en proefproductie.

Detectivebureau Speer & Co

Luisterrijk, CliniClowns

In samenwerking met Heg Productions maakte ik Detectivebureau Speer & Co, een spannende hoorspelserie voor kinderen vanaf acht jaar. Detectivebureau Speer & Co werd oorspronkelijk geproduceerd voor CliniClowns Nederland, maar is inmiddels verkrijgbaar bij luisterboek- en hoorspelspecialist Luisterrijk. De oude grindbak en donderplaat zijn ingeruild voor een soundscape die de luisteraar meevoert in de wereld van het avontuur. De rollen in Detective Speer & Co worden onder andere gespeeld door kinderen van het Nederlands Kindertheater.

De Verhalenbakker

In opdracht van CliniClowns Nederland

De Verhalenbakker vind ik een voorbeeld van een mooi, eenvoudig project dat effectief de doelgroep bereikt en betrekt. Geschikt voor websites en papieren publicaties. Kinderen werden uitgenodigd om een bijzonder personage te bedenken aan de hand van een paspoort vol bijzondere eigenschappen. De Verhalenbakker koos er een aantal uit en bakte hiermee een verhaal, dat online te vinden was in de vorm van een luisterverhaal voorzien van de prachtige illustraties van Wieteke Koolhof.