Spring naar inhoud

Schrijver

Schuilplaatsen van Woody Gardiner

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werd in Vredesactiekamp Woensdrecht de infiltrant Gardiner ontmaskerd. De affaire ontwikkelde zich tot een splijtzwam in het kamp van de activisten. Ik volgde Gardiners spoor terug en vond het verhaal van een jeugd in Engelse internaten en jeugdgevangenissen, een drugsroute in Denemarken en een diefstal van munitie op een Belgische vliegbasis. Ik gebruikte mijn onderzoek als basis voor de roman. Was Gardiners bekentenis op waarheid gebaseerd? Wat klopte er van de geruchten die men over hem verspreidde? In Schuilplaatsen van Woody Gardiner lopen feit en fictie steeds meer door elkaar als zelfs de schrijver verstrikt raakt in een web van leugens en verzinsels.

Bestel Schuilplaatsen van Woody Gardiner hier (of in elke andere boekwinkel).

Meisje van Glas

Eind juli 2014 debuteerde ik bij uitgeverij Querido met de roman ‘Meisje van glas’.
Een adembenemende roman over de schoonheid en de dood. Een sterk debuut van een zeer zintuiglijk schrijver.’ – Jan van Aken

In een revalidatiecentrum zoekt Kleine Eva vergetelheid in de armen van de beheerder. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Al snel blijkt Eva’s ontroerende geschiedenis onderdeel van een groter geheel, een huiveringwekkend verhaal, waarin de levens van de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Dat van de ontroostbare Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand. Dat van de oude jonkheer H.U. Kampvliet van Beurden en dat van diens verwaarloosde, duivelse zoon, die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het onbereikbare, gesublimeerde spiegelbeeld van Kleine Eva.

Bestel Meisje van glas hier (of in elke andere boekwinkel).

In wording: Troya of Shargythriadesh – toneelstuk voor TG. Habitat X, première mei 2021.